BOOK GRATIS TELEFONMØDEBOOK GRATIS TELEFONMØDE
chatsimple

AU PAIR i DANMARK

BO HOS EN DANSK FAMILIE

Er du en ung udlænding, som ønsker at lære noget om dansk sprog og kultur, kan du ansøge om opholdstilladelse i Danmark som Au pair.

Værd at vide som Au Pair i Danmark:

For at søge om Au Pair i Danmark, skal du skal kontakte og indgå en aftale med en dansk familie om at være au pair hos dem. Bemærk at en Au Pair skal være mellem 18 til 30 år, for at kunne deltage i ordningen.

Aftalen mellem dig og værtsfamilien skal fastlægges i en forpligtende au pair-kontrakt, som definerer rammerne for dit ophold hos familien. Du får kost, logi og lommepenge af værtsfamilien, og til gengæld skal du deltage i de almindelige huslige pligter. Værtsfamilien skal udbetale dig mindst 4.700 kr. (2023) pr. måned i lommepenge. Du modtager også lommepenge, hvis du bliver syg. 

Du skal være opmærksomhed på du ikke må have stiftet familie. Du må ikke være gift eller tidligere gift. Du må ikke leve, eller have levet i et fast samlivsforhold eller registreret partnerskab. Du må ikke have børn eller vente barn, med mindre, du allerede opholder dig i Danmark, og vil skifte værtsfamilie.

Formålet med dit ophold i Danmark er kulturel udveksling. Det kræves, at du hjælper med de daglige pligter, hvilket giver dig indblik i den danske hverdag. Du må ikke begynde at hjælpe med daglige pligter inden tilladelsen er givet. Du skal være opmærksom på, at du ikke må udføre daglige pligter i et omfang, der overgår de tilladte antal timer (3-5 timer om dagen højst 6 dage om ugen 18-30 timer ugentligt), heller ikke hvis værtsfamilien tilbyder betaling.

SIRI kigger på følgende elementer for at vurdere din ansøgning:

  • Har du gennemført grundskoleuddannelsen, som sidestilles med en dansk 9. klasse.
  • Om du kan kommunikere med værtsfamilien på et rimeligt niveau
  • En begrundelse for, hvorfor du søger en au pair ordning
  • Tidligere ansøgninger eller opholdstilladelser i Danmark
  • Om du har familiære relationer til værtsfamilien, eller om du har samme nationalitet som en i værtsfamilien
  • Om din livssituation hænger sammen med, at du vil ansøge au pair-ordningen

Du skal være opmærksom på at du kan højst få opholdstilladelse som au pair i 2 år.

Opholdstilladelsen er desuden begrænset til au pair-kontraktens gyldighedsperiode, og til den dag, hvor det mindste barn i familien fylder 18 år. Hvis du vælger at skifte værtsfamilie, får du yderligere to års opholdstilladelse. Du kan kun højst få 2 års opholdstilladelse, som er det maksimale ophold for en au pair.

Sagsbehandlingen tager normalt 3 måneder og har et sagsbehandlingsgebyr på 4.740 kr. (2024).

Hos Go2Denmark ved vi, hvad der skal til for at opnå et ophold som Au Pair i Danmark. Vi kender til regler, krav og lovgivning.

Har du brug for hjælp til at få ophold som Au Pair i Danmark? Book et gratis møde med en Migrations Ekspert fra Go2Denmark.

BOOK GRATIS TELEFONMØDE

Security Code


Andre ydelser der kunne være relevante for dig hos Go2Denmark

Arbejdstilladelse eller Visum


Ønsker du tjenester til etablering i Sverige?


Go2Denmark er et søsterbrand til Go2sweden, hvilket betyder at vi også tilbyder tjenester til Familiesammenføring, Visum, Klagesager og Arbejdstilladelse i Sverige.

KONTAKT
Telefon Danmark:
+45 92 92 15 55
Telefon Sverige:
+46 (0) 770 373 753
Telefon Finland:
+358 (0) 2400 1862400
Email:
info@go2denmark.dk
KONTORTIDER
Mandag til Torsdag:
10:00 til 12:00 og 13:00 til 15:00

Fredag:
10:00 til 11:00 og 12:00 til 13:00

Lørdag og Søndag:
Lukket
24 TIMERS SERVICE
Hvis du har brug for akut hjælp, kan du døgnet rundt kontakte os via e-mail akut@go2denmark.dk eller sende os en besked til vores WhatsApp nummer +45 31 21 24 64.

Forklar detaljeret, hvad sagen drejer sig om, så skriver vi tilbage hurtigst muligt.